Eurostat Benelux

ESD volledig onder controle

35% tot maar liefst 60% van alle hedendaagse problemen met elektronica ontstaat door elektrostatische ontlading, beter bekend als ESD (Electro Static Discharge). Statische lading wordt opgewekt door wrijving (tribo charging) en bevind zich altijd en overal om ons heen.
Moderne elektronische componenten zijn extreem gevoelig voor de ontladingsstroom van een ESD. Alles moet in het werk gesteld worden om het ontstaan van deze statische lading te voorkomen.  Eurostat biedt deze oplossing.

Wie zijn wij?

Vanaf de vroege jaren 80, toen ESD-bescherming nog state-of-the-art was, begon Eurostat al met het ontwikkelen van producten die bescherming bieden tegen de gevaren van ESD. 25 jaar later is de Eurostat groep uitgegroeid tot de Europese marktleider in de productie en distributie van ESD-producten. Het hoofdkantoor is gelegen in Frankrijk en heeft een eigen productielocatie voor verpakkingsmiddelen die meer dan 5000 m² beslaat. Daarnaast hebben we vestigingen in Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk en een breed netwerk van distributeurs in heel Europa.

IEC 61340-5-1 norm

Al onze producten bestemd voor de bescherming van ESD-gevoelige apparaten zijn gekwalificeerd en getest volgens de IEC 61340-5-1 internationale normen. Hierdoor garanderen wij superieure kwaliteit van onze producten.

Dankzij onze status als stemgerechtigd lid in de IEC-commissie, zijn we nauw betrokken bij het opstellen van de nieuwste ESD-normen en zijn we in staat om nieuwe ESD-veilige oplossingen te kwalificeren die voldoen aan de huidige vereisten.

Bovendien voldoen al onze producten aan de REACH-verordening. We nemen alle passende maatregelen met onze leveranciers om er zeker van te zijn dat ze hun wettelijke en reglementaire verplichtingen correct vervullen.

Wat kunt u van ons verwachten?

Eurostat Benelux is de one-stop-shop voor ESD-veilig werken en levert u het grootste assortiment onder één dak. Dankzij onze eigen productieafdeling voor verpakkingen zijn wij bovendien het enige bedrijf in Nederland dat zakken en vacuümgevormde producten voor u op maat kan maken.

Wilt u advies over ESD-veilig werken?

Neem dan direct contact met ons op via +31 (0) 88 6363 555. U komt dan direct in contact met een van onze ESD specialisten.
U kunt ons ook bereiken via mail: